Читајући два најтиражнија београдска листа рано јутрос

Београдски лист „Политика“ пише:

Вучић, једногласно – одлука је Председништва СНС, а главни одбор странке у петак би требало да потврди његову кандидатуру за председника Србије.

Председништво је одлуку о кандидатури лидера странке, Александра Вучића, донело вечерас једногласно и обавезало га да настави разговоре са актуелним председником Републике и да покуша да обезбеди пуно државно јединство:

„Председник Српске напредне странке Александар Вучић обавезује се да у најбољој вери настави разговоре са садашњим председником Републике, Томиславом Николићем, и покуша да обезбеди пуно државно јединство свих одговорних фактора у Републици Србији, у намери да се Србија одбрани од снага прошлости и обезбеди њен даљи напредак”, наведено је у саопштењу, преноси Танјуг.

Такође се додаје да је председник СНС дужан да разговара са свим партнерима Српске напредне странке и покуша да обезбеди широку народну подршку за победу на предстојећим изборима.

Дачић: Кандидатура Вучића једино рационална и логична

Потпредседник Владе Србије и председник СПС Ивица Дачић поздравио је вечерас одлуку Председништва СНС да Александар Вучић буде заједнички кандидат за председника Србије.

„Та одлука је најбоља за Србију, једина рационална и логична”, рекао је Дачић за Танјуг.

„Његовом победом као заједничког кандидата гарантује се политичка стабилност Србије у наредном периоду”, истакао је Дачић.

Он је додао да је тим поводом за сутра заказао седницу Председниства СПС-а, а за суботу и седницу Главног одбора.

„Вечерње новости“ преносе:
…БИЛО ДА БУДЕМ ПРЕДСЕДНИК, БИЛО ДА НЕ БУДЕМ, СВАКАКО ВИШЕ НЕЋУ БИТИ ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ

Било да будем председник, било да не будем, свакао више нећу бити председник владе, изјавио је вечерас премијер Александар Вучић поводом данашње одлуке Председништва његове Српске напредне странке да га предложи за кандидата за председника државе.

„Могуће је да ми је ово последњи наступ као председика владе, барем на РТС-у, последњи велики наступ као премијера“, казао је Вучи гостујући на Радио-телевизији Србије.

Он је додао да ће коначну одлуку о његовој кандидатури донети Главни одбор СНС-а 17. фебруара.

Он је рекоа да би волео да настави да сарађује са садашњим предедником државе Томиславом Николићем, уколико Николић то жели. (….)
НЕ ИСКЉУЧУЈЕМ МОГУЋНОСТ ОДРЖАВАЊА ВАНРЕДНИХ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА

Премијер Србије Александра Вучић рекао је вечерас да не може да искључи могућност одржавања ванредних парламентарних збора.

„Не могу сада тиме да се бавим… не могу да искључим ту могућност… то би морало веома брзо да се решава“, казао је Вучић,одговрајаући на питање о могућем расписивању ванредених парламентарних избора.

Говорећи о председничким изборима, на којима ће бити кандидат, Вучић је рекао да ће борба бити много тешка, јер, како је навео, „досовски (опозициони кандидати имају много пара“.

Председништво Српске напредне стране одлучило је да Вучића кандидује за председника Србије. Коначну одлуку донече Главни одбор владајуће странке 17. фебруара.

ВЕЛИКА КОРИСТ ОД КОНЦЕСИЈА ЗА БЕОГРАДСКИ АЕРОДРОМ

Премијер Србије Александар Вучић вечерас је изјавио да ће Србија имати велику корист од давања концесије за Аеродром „Никола Тесла“ у Београду на период од 25 година.

Он је у интервјуу за РТС рекао да се очекује да једнократна уплата будућег концесионара у буџет буде 350 до 400 милиона евра, а да годишњи приходи буџета по основу концесионе таксе буде 10 милиона евра.

Инвестиције концесионара на аеродрому ће износити, како је рекао, 713 милиона евра.

Београдски аеродром послује профитабилно, али нема толики профит који би обезбедио улагања која ће имати концесионар, истакао је премијер.

..РЕАКЦИЈЕ НА КАНДИДАТУРУ ПРЕДСЕДНКА ВЛАДЕ ЗА ПРЕСЕДНКА ДРЖАВЕ

ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА: ПОДРШКА ВУЧИЋУ КАО ЗАЈЕДНИЧКОМ КАНДИДАТУ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ

Председник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић Палма изјавио је вечерас да та странка са својим коалиционим партнером, Социјалистичком партијом Србије (СПС), подржава кандидатуру лидера Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића за председника Србије.

Он је агенцији Бета рекао и да је с лидером СПС-а Ивицом Дачићем већ договорена подршка Вучићу „као заједничком председничком кандидату“ владајуће коалиције.

Марковић је додао и да ће Главни одбор ЈС „за дан, два“ размотрати одлуку о подршци Вучићу и да ће тиме и страначка процедура бити завршена.

Председништво СНС-а раније данас је једногласно одлучило да Вучић буде председнички кандидат те странке.

НОВА СТРАНКА: КАНДИДАТУРА ВУЧИЋА ДОКАЗ ЊЕГОВЕ НЕДОСЛЕДНОСТИ

Нова странка саопштила је данас да је одлука Председништва Српске напредне странке да се лидер напредњака и премијер Србије Александар Вучић кандидује за председника државе, доказ његове недоследности.

„Александар Вучић је своје политичарење свео на константно изрицање лажи. Шта год да каже, стварност га брзо порекне. Сада је порекао сам себе. Вишемесечно инсистирање на томе да му ‘не пада на памет да се кандидује’, те да га ‘функција председника не занима’, пало је у воду, као и сијасет других лажи“, навела је Нова странка у саопштењу.

Називајући Вучића деспотом, Нова странка је додала да Вучић не трпи да било ко други буде главни глумац ма којих избора, нити подноси да било ко други обавља ма коју јавну функцију.

„Он би све да приграби, а његовом егу знаном као ‘Држава – ; то сам ја’ фали још само трон на Андрићевом венцу да употпуни своју биографију незајажљивог аутократе“, оценила је Нова странка. ;

Та партија је додала да ће зато победа доскорашњег омбудсмана Саше Јанковића на председничким изборима бити „још слађа – ; неће победити једног од многобројних статиста из Вучићевог репертоара, већ сценаристу, режисера и главног глумца у једном“.

САША ЈАНКОВИЋ: РАДУЈЕМ СЕ ВУЧИЋЕВОЈ КАНДИДАТУРИ

Будући кандидат за председника Србије Саша Јанковић саопштио је вечерас да се радује председничкој кандидатури лидера Српске напредне странке (СНС) и премијера Александра Вучића.

„Александар Вучић је толико пута рекао да се неће кандидовати за председника Републике да је било јасно да то жели да уради. Радујем се томе“, навео је Јанковић на Твитеру.

Председништво Српске напредне странке (СНС) је на раније данас одржаној седници одлучило да за председника Србије, као свог кандидата, истакне Вучића и та одлука донета је једногласно.

ЈЕРЕМИЋ:ВУЧИЋЕВА КАНДИДАТУРА – ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА ВЛАСТИ И ДРЖАВЕ

Будући председнички кандидат Вук Јеремић вечерас је, поводом одлуке Председништва Српске напредне странке (СНС) да кандидује премијера Александра Вучића за председника Србије, изјавио у Ужицу да су грађани сведоци убрзане, тоталне персонализације власти и државе.

Он је оценио и да би Вучићева победа на председничким изборима значила цементирање те политике на период од наредних пет година, саопштио је Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД), чији је Јеремић председник. „Одлучио сам да се кандидујем, јер сам знао да ће кандидат бити Вучић“, рекао је Јеремић у разговору са грађанима у сали локалне скупштине.

Он је оценио да ће контрола избора бити један од највећих изазова, наглашавајући да нема дилему да је више људи за промене него оних којима је добро. „Да ли ће се то остварити, добрим делом зависи од капацитета да се бирачка места покрију, кутије заштите, гласови преброје и да се одупремо притисцима оних који ће покушати да створе нерегуларне услове“, рекао је Јеремић.

Он је указао да је важно да излазност буде велика, јер то гарантује други круг у коме ће бити референдумског опредељивања. Јеремић је подсетио да је 2012. године имао ТВ дуел са Вучићем када му је поручио да се нада да на власт неће доћи, јер би издао све као што је издао Војислава Шешеља. „Нажалост та моја стрепња се остварила. Он данас издаје по други пут човека који га је довео на власт – Томислава Николића. Мене то не изненађује“, рекао је Јеремић.

ШУТАНОВАЦ: КАНДИДАТУРА ВУЧИЋА ЈЕ ПОЧЕТАК КРАЈА НАКАРАДНЕ ВЛАСТИ

Лидер Демократске странке Драган Шутановац оценио је вечерас да кандидатура Александра Вучића на председничким изборима представља почетак краја накарадне власти.

Он је у саопштењу указао да је „Томислав Николић показао колико председник Републике може да буде лош, али Вучић је доказао да је још гори премијер који не брине о људима“.

„Двојац Вучић-Николић нам је отео државу, уништио институције, смањио плате и пензије, економију довео до тачке пуцања, повећао све порезе и акцизе, подигао тензије у друштву и региону и прекршио сва обећања“, навео је Шутановац, чија је странка подржала председничку кандидатуру омбудсмана Саше Јанковића.

Он је навео и да „Србија не сме бити земља јефтине радне снаге, болница без лекова и људи без перспективе“ а да „фингиране статистике не могу да порекну чињеницу да су грађанима фрижидери све празнији, плате све мање и да се у Србији све лошије живи“.

Лидер ДС је указао да је за протеклих пет година Вучићева аутократија „показала колико може да буде погубна за земљу, њене институције и живот људи у Србији“.

„Зато позивам грађане који су за промене, све који верују да Србија може бити земља наде и перспективе, да подрже Сашу Јанковића на предстојећим изборима у Србији“, навео је Шутановац.

Према његовим речима, победом Јанковића на председничким изборима биће заустављена спирала пропадања у коју је Србију увукла Вучићева влада.

Победом Јанковића „коначно ћемо добити председника по мери свих грађана Србије. Имали смо одличног заштитника грађана, време је за одличног заштитника државе“, закључио је Шутановац.

Председништво Српске напредне странке раније данас је једногласно одлучило да Вучић буде председнички кандидат те странке.

… У овом тренутку нема ни једног коментара читалаца уз овај чланак. Занимљиво: или читаоци још спавају, нису се пробудили; или будно око уредника брише коментаре? Ко то да утврди? Занимљив је однос оних читалаца којима се овај чланак допада (6), и оних којима се не допада (18), 1:3.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s